Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika - faza 2

  • grupna-slika-sa-dobitnicima

U periodu od septembra 2013. do juna 2014. godine, uz finansijsku podršku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, realizovan je projekat "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika osnovnih škola iz oblasti računarstva i informatike" u okviru koga je organizovano takmičenje Tesla Info Kup 2014.

U martu 2014. godine Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija upućuje novi javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama da podnesu predloge programa za sufinansiranje iz sredstava opredeljenih iz budžeta Republike Srbije za 2014. godinu.

U cilju promocije informacionog društva i afirmacije primene informaciono-komunikacionih tehnologija, Ministarstvo je pokrenulo projekat finansiranja i sufinansiranja predloga programa u okviru pet predloženih tema:

  1. Takmičenja u oblasti računarstva i informatike, matematike i fizike
  2. Bezbednost dece na internetu
  3. Digitalizacija kulturne baštine
  4. Unapređenje socijalne uključenosti osoba sa invaliditetom primenom informaciono-komunikacionih tehnologija
  5. Organizacija letnjih škola u oblasti računarstva i informatike

Na Javni konkurs za dodelu sredstava iz programa u oblasti razvoja informacionog društva 2014. godine prijavljeno je 201, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržalo je 44 predloga programa.

  • tik2004_potpisivanje_ugovora_01
  • tik2004_potpisivanje_ugovora_02
  • tik2004_potpisivanje_ugovora_03
  • tik2004_potpisivanje_ugovora_04

 Jedan od podržanih programa je i nastavak prošlogodišnjeg projekta Pedagoškog društva informatičara Srbije, a u realizaciji nastavnika ETŠ "Nikola Tesla" iz Niša, pod nazivom "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika - faza 2".

Nebojša Vasiljević, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, 13.06.2014. godine, u Palati Srbija uručio je ugovore dobitnicima Javnog konkursa za dodelu sredstava iz programa u oblasti razvoja informacionog društva.

Nadležni u Ministarstvu su, očigledno, čak i pre završetka prve faze projekta i sumiranja konačnih rezultata, prepoznali potencijal i uspeh našeg takmičenja. Svrstavanjem druge faze projekta u uzani krug odabranih, iskazali su poverenje timu ljudi uključenom u realizaciju.

Akreditovani stručni skup "Moodle i Android platforma u ogranizaciji i relizaciji takmičenja učenika" povodom početka Tesla Info Kupa 2015

start sign

Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ iz Niša kao idejni tvorac, u partnerstvu sa Pedagoškim društvom informatičara Srbije - Niš, a uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, organizator je Tesla Info Kupa, takmičenja namenjenog učenicima sedmog i osmog razreda osnovnih škola. Prvenstveni cilj takmičenja je popularizacija informacionih i komunikacionih tehnologija, razvijanje interesovanja i podsticanje motivacije učenika za izučavanjem ovih naučnih disciplina, kao i otkrivanje učenika sa posebnim sklonostima.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, posle sufinansiranja organizacije takmičenja tokom školske 2013/2014. godine, već drugu godinu za redom prepoznaje ulogu i značaj našeg takmičenja i u predstojećoj školskog godini se ponovo javlja kao podrška projektu "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika-faza 2". Ovo je samo jedan od pokazatelja potrebe zajedničkog delovanja i doprinosa realizaciji opštih ciljeva ovog takmičenja koji su izdvojeni kao nacionalni.

Kao i protekle godine, za predstojeće takmičenje predviđeni su sledeći centri održavanja regionalnih smotri: Niš, Kragujevac, Novi Sad i Beograd.

Ovogodišnji novitet je uvođenje još jednog nivoa takmičenja u odnosu na organizaciju iz ranijih godina. Naime, zbog velikog interesovanja tokom 2013/14, odlučili smo, na zahtev samih učenika i nastavnika, da organizujemo i opštinski nivo takmičenja.

Za nastavnike osnovnih i srednjih škola i ove godine su predviđeni akreditovani Stručni skupovi (sabor, susreti, dani), koji će se realizovati u svim centrima održavanja regionalnih takmičenja.

29.11.2014. godine - Prva tehnička škola, Kragujevac

06.12.2014. godine - ST PTT škola, Beograd

07.12.2014. godine - ETŠ "Mihajlo Pupin", Novi Sad

13.12.2014. godine - ETŠ "Nikola Tesla" Niš

Planirana satnica za sve skupove je od 10:00 do 16:00č.Tokom stručnog skupa, pored ostalog, učesnici će se upoznati sa nastavnim materijalima na kojima se radilo proteklih meseci radili, a sa ciljem da se stave na raspolaganje takmičarima i mentorima kao ispomoć u redovnoj, a pre svega dodatnoj nastavi i tokom priprema za takmičenje.

LINKOVI ZA PREUZIMANJE MATERIJALA

Detaljna AGENDA stručnog skupa

Obrazac za prijavu za učešće na stručnom skupu

Tesla Info Kup 2015 - apstrakt takmičenja

PRIJAVLJIVANJE ZA STRUČNI SKUP NA ADRESU Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Održani stručni skupovi u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu

Kragujevac 1 Kragujevac 2
Kragujevac, 29.11.2014. (galerija slika)

 

Kao zvanični početak ovogodišnjeg takmičenja Tesla Info Kup 2015, u Kragujevcu, u prostorijama Prve tehničke škole, 29.11.2014. godine održan je akreditovani stručni skup pod nazivom “Moodle I Android platforma I organizaciji I realizaciji takmičenja učenika”. Stručni skup je namenjen pre svega nastavnicima koji predaju informatičke sadržaje u osnovnim školama, ali to ne znači da je od manjeg interesa i svima onima koji u svom radu sa decom, na bilo kom nivou učenja, koriste informacione tehnologije kako na časovima rednovne nastave, tako i u organizaciji dodatnog rada i učeničkih takmičenja.

U prvom, plenarnom delu izlagači Violeta Dimić, Milena Krstić I Nikola Lilić napravili su osvrt na ciljeve I saržaje takmičenja Tesla Info Kup. Objašnjeni su kriterijumi bodovanja I rangiranja na pojedinim nivoima takmičenja, a poseban akcenat stavljen je na ovogodišnji novitet – uvođenje opštinskog nivoa takmičenja. Odluku o uvođenju opštinskog nivoa, organizacioni odbor takmičenja dodneo je na zahtev mnogobrojnih korisnika u protekloj sezoni sa ciljem daljeg omasovljenja, ali I podizanja regularnosti plasmana na regionalni nivo.

U nastavku plenarnog dela skupa napravljen je pregled postignuća u prethodnom poriodu realizacije. Poseban akcenat stavljen je na prezentaciju razvoja metoda takmičenja sa stanovištakorišćenih tehnologija, upravljanog četvorogodišnjim iskustvom u realizaciji.

U radioničarskom delu skupa koji je usledio, učesnicima je prezentovan izrađen elektronski nastavni materijal kojim su pokrivena sva pitanja iz baze pitanja takmičenja, a kroz koji se išlo I korak dalje sa ciljem buđenja I zadovoljenja radoznalosti u istraživanju informatičkih sadržaja.

Beograd 2 Beograd 6
Beograd, 06.12.2014. (galerija slika)

 

Skupovi sa istim scenariom održani su I u Beogradu, 06.12.2014. u prostorijama Srednje tehničke PTT škole, kao I u Novom Sadu narednog dana, 07.12.2014. u sali ETŠ “Mihajlo Pupin”. Ukupan broj učesnika na sva tri skupa bio je oko 250.

Skupovima u sva tri grada prisustvovali su i predstavnici ovogodišnjih organizatora opštinskih takmičenja. Pored Prve tehničke škole iz Kragujevca, za region Zapadne Srbije to će biti Elektro-saobraćajna tehnička škola "Nikola Tesla" iz Kraljeva, Tehnička škola Novi Pazar i Tehnička škola iz Užica.

Za regiona Beograda i okoline, kao centri opštinskih takmičenja određeni su ST PTT škola iz Beograda, Školski centar "Nikola Tesla" Vršac, Tehnička škola Šabac i Tehnička škola Smederevo.

Za region Vojvodine, izvesni kao domaćini opštinskih takmienja su ETŠ „Mihajlo Pupin“ Novi Sad, Tehnička škola Bečej, STŠ "Mihajlo Pupin" iz Kule, a u toku su dogovori još sa jednim opštinskim centrom.

Novi Sad 4 Novi Sad 5

 

Prezentacije sa održanih stručnih skupov mogu se preuzeti sa sledećih linkova:

Završni u seriji od četiri skupa održaće se 13.12.2014. u Nišu u elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“.

Drugi krug takmičenja

Drugi krug takmičenja u okviru Tesla Info Kupa za 2015. godinu održaće se u subotu, 21.03.2015. godine, po sledećem rasporedu:

Niški region:

Niš, početak u  11:00h

mesto održavanja: Elektrotehnička škola "Nikola Tesla" Niš

adresa: Aleksandra Medvedeva 18, 18000 Niš

Leskovac, početak u  10:00h, 

mesto održavanja: Tehnička škola Leskovac

adresa:  Dimitrija Tucovića bb, 16000 Leskovac

Zaječar, početak u  10:00h,

mesto održavanja: Tehnička škola Zaječar

adresa:  Kneginje Ljubice 3-5, 19000 Zaječar

 

Novosadski region:

Novi Sad, početak u  10:00h

mesto održavanja: Elektrotehnička škola "Mihajlo Pupin" Novi Sad

adresa: Futoška 17, 21000 Novi Sad

Bečej, početak u  10:00h

mesto održavanja: Tehnička škola Bečej

adresa: Uroša Predića 1, 21220 Bečej

Kula, početak u  10:00h

mesto održavanja: Srednja tehnička škola "Mihajlo Pupin" Kula

adresa: Laze Kostića 14, 25230 Kula


Kragujevački region:

Kragujevac, početak u  10:00h

mesto održavanja: Prva tehnička škola Kragujevac

adresa: Radoja Domanovića 8, 34000 Kragujevac

Kraljevo, početak u  10:00h

mesto održavanja: Tehnička škola "Nikola Tesla" Kraljevo

adresa: Dositejava 44b, 36000 Kraljevo

 

Beogradski region:

Beograd, početak u 09:00h

mesto održavanja: Srednja tehnička PTT škola Beograd

adresa: Zdravka Čelara 16, 11060 Beograd

Šabac, početak u  10:00h

mesto održavanja: Tehnička škola Šabac

adresa: Banjičkih žrtava 2, 15000 Šabac

Smederevo, početak u  10:00h

mesto održavanja: Tehnička škola Smederevo

adresa: Vuka Karadžića 13, 26000 Smederevo

 

Registracija takmičara počinje 40 min pre početka takmičenja.
Takmičenje će se organizovati u više grupa, u skladu sa raspoloživim kapacitetima domaćina. Dok jedna grupa takmičara radi test, za drugu će biti organizovana adekvatna prezentacija. Testiranje prve grupe traje sat vremena, posle čega sledi 15-minutna pauza, pa se nastavlja sa testiranjem druge grupe takmičara. Rezultati će biti objavljeni u roku od sat vremena po završetku testiranja druge grupe.

Rezultati II faze takmičenja za 2015 godinu

U subotu, 21.03.2015. održana je druga faza takmičenja Tesla Info Kup 2015. Učenici su se takmičili skoro istovremeno u svih 11 gradova. Sa izuzetkom Beograda gde je takmičenje počelo u 9 i Niša gde je prva grupa učenika pristupila testu u 11 sati, u svim ostalim gradovima takmičenje je održano počev od 10h:

 

Očekivani broj učesnika

Učestvovalo takmičara

Preuzimanje konačnih razultata

Novi Sad

100 87 Download Icon

Kula

80 68 Download Icon

Bečej

60 54 Download Icon

Beograd

100 92 Download Icon

Šabac

70 67 Download Icon

Smederevo

70 64 Download Icon

Kragujevac

80 69 Download Icon

Kraljevo

80 77 Download Icon

Niš

82 72 Download Icon

Leskovac

80 55 Download Icon

Zaječar

82 77 Download Icon

ukupno

 884

782

 

 

Na sledeći nivo takmičenja prolazi prvih 10 timova sa svakog od održanih takmičenja, a preostala mesta do popune kvote za odgovarajuće regionalno takmičenje, popunjavaju se sa zbirne liste za region, po ostvarenom timskom uspehu. Spiskove timova koji su se plasirali za svaku od predstojećih regionalnih smotri možete preuzeti sa sledećih linkova:

Regionalno takmičenje

Spiskovi škola i takmičara

Kvota za regionalno

(broj timova)

Niš

download-orange

50

Novi Sad

download-orange

50

Beograd

download-orange

50

Kragujevac

download-orange

40

*Kvota je određena proporcionalno broju učesnika

U planu je da se regionalna takmičenja održe po sledećem rasporedu: 18.04. Novi Sad, 19.04. Beograd, 25.04. Kragujevac i 26.04. 2015. Niš.

 Detaljniji izveštaj sa analizom rezultata održanih takmičenja druge faze ovogodišnjeg kupa biće objavljen u narednim danima.