Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika - faza 2

  • grupna-slika-sa-dobitnicima

U periodu od septembra 2013. do juna 2014. godine, uz finansijsku podršku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, realizovan je projekat "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika osnovnih škola iz oblasti računarstva i informatike" u okviru koga je organizovano takmičenje Tesla Info Kup 2014.

U martu 2014. godine Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija upućuje novi javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama da podnesu predloge programa za sufinansiranje iz sredstava opredeljenih iz budžeta Republike Srbije za 2014. godinu.

U cilju promocije informacionog društva i afirmacije primene informaciono-komunikacionih tehnologija, Ministarstvo je pokrenulo projekat finansiranja i sufinansiranja predloga programa u okviru pet predloženih tema:

  1. Takmičenja u oblasti računarstva i informatike, matematike i fizike
  2. Bezbednost dece na internetu
  3. Digitalizacija kulturne baštine
  4. Unapređenje socijalne uključenosti osoba sa invaliditetom primenom informaciono-komunikacionih tehnologija
  5. Organizacija letnjih škola u oblasti računarstva i informatike

Na Javni konkurs za dodelu sredstava iz programa u oblasti razvoja informacionog društva 2014. godine prijavljeno je 201, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržalo je 44 predloga programa.

  • tik2004_potpisivanje_ugovora_01
  • tik2004_potpisivanje_ugovora_02
  • tik2004_potpisivanje_ugovora_03
  • tik2004_potpisivanje_ugovora_04

 Jedan od podržanih programa je i nastavak prošlogodišnjeg projekta Pedagoškog društva informatičara Srbije, a u realizaciji nastavnika ETŠ "Nikola Tesla" iz Niša, pod nazivom "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika - faza 2".

Nebojša Vasiljević, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, 13.06.2014. godine, u Palati Srbija uručio je ugovore dobitnicima Javnog konkursa za dodelu sredstava iz programa u oblasti razvoja informacionog društva.

Nadležni u Ministarstvu su, očigledno, čak i pre završetka prve faze projekta i sumiranja konačnih rezultata, prepoznali potencijal i uspeh našeg takmičenja. Svrstavanjem druge faze projekta u uzani krug odabranih, iskazali su poverenje timu ljudi uključenom u realizaciju.