Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Tesla Info Kup 2013 zvanično počeo

U velikoj sali Nišavskog upravnog okruga 26.2.2013. god. održan je sastanak sa nastavnicima i direktorima osnovnih škola. Posle uvodne reči predstavnika domaćina, Dragana Geja i direktora škole ETŠ "Nikola Tesla" Niš, Nebojše Sokolovića, prešlo se na predstavljanje načina izvođenja ovogodišnjeg takmičenja. Trend širenja se nastavlja, tako da će se 2013. godine takmičenje izvoditi na celoj teritoriji Republike Srbije. Predviđeni su sledeći centri održavanja Regionalnih takmičenja: Niš, Kragujevac, Novi Sad i Beograd.

prezentacija1prezentacija2

Profesor Momčilo Ranđelović, predsednik Stručnog veća škole organizatora prezentovao je promene o načinu izvođenja SMS kviza koji će ove godine više ličiti na SMS test. Ovaj deo takmičenja je transformisan tako da svaki od takmičara može da dobije poene. Bodovaće se i brzina i tačnost odgovora. Svi koji tačno odgovore, dobijaju poene uređene po brzini stizanja odgovora. Još jedna novina ove godine biće način upravljanja novim softverom koji je specijalno napisan za ovo takmičenje.

Drugi izlagač, profesor Milena Krstić, zadužena za realizaciju testa na Moodle platformi za elektronsko učenje je upoznala sve prisutne sa načinima prijave učenika za takmičenje, kao i sa načinom pristupa probnom testu. Putem rešavanja probnog testa učenici mogu da vide primer testa i provere svoje znanje. Kako je to većini prisutnih već bilo poznato, ovaj deo izlaganja  je prvenstveno bio namenjen onima koji nam se ove godine pridružuju po prvi put.

Opširnije: Tesla Info Kup 2013 zvanično počeo

TIK 2013 - školsko takmičenje

moodleZa učešće u Tesla Info Kup-u 2013 prijavljeno je 373 učenika iz 40 škola sa područja jugoistočne Srbije.

Kvalifikacije za regionalno takmičenje su održane od ponedeljka 11.03.2013. do petka 15.03.2013. Raspored testiranja je napravljen i zajedno sa parametrima za pristup sistemu prosleđen školama učesnicama par dana pre početka testiranja. Za učesnike koji su iz ma kog razloga sprečeni da odrade test u zakazanom terminu, na zahtev je organizovan dodatni, rezervni tremin. 

Spisak prijavljenih škola i raspored testiranja:

Grupa 1 - ponedeljak 11.03.

1. OŠ "Vuk Karadžić" Žitkovac
2. OŠ "Radoje Domanović" Niš
3. OŠ "Milan Rakić" Medoševac
4. OŠ "Desanka Maksimović" Čokot
5. OŠ "Svetislav Mirković Nenad" Mala Plana
6. OŠ "Hristo Botev" Dimitrovgrad
7. OŠ "Ratko Pavlović Ćićko" Prokuplje
8. OŠ "Stojan Novaković" Blace
9. OŠ "Sreten Mladenović Mika" Niš
10. OŠ "Ivo Andrić" Niš

Grupa 2 - utorak 12.03.

1. OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Aleksinački Rudnik
2. OŠ "Jastrebački partizani" Merošina
3. OŠ "Mitropolit Mihajlo" Soko Banja
4. OŠ "Sveti Sava" Pirot
5. OŠ "Kole Rašić" Niš
6. OŠ "Vožd Karađorđe" Aleksinac
Grupa 3 - sreda 13.03.
1. OŠ "Stefan Nemanja" Niš
2. OŠ "Stanimir Veljković Zele" Bojnik
3. OŠ "Nikola Skobalić" Veliko Trnjane
4. OŠ "Svetozar Marković" Leskovac
5. OŠ "Ljubica Radosavljević Nada" Zaječar
6. OŠ "Kralj Petar I" Niš
7. OŠ "Branko Radičević" Gabrovac

Grupa 4 - četvrtak 14.03.

1. OŠ "Vojislav Ilić Mlađi" Hum
2. OŠ "Toplički heroji" Žitorađa
3. OŠ "Đura Jakšić" Turekovac
4. OŠ "Dositej Obradović" Niš
5. OŠ "Ratko Vukićević" Niš
6. OŠ "Branko Radičević" Brestovac
7. OŠ "Vožd Karđorđe" Niš
8. OŠ "Vuk Karadžić" Negotin
9. OŠ "Dušan Radović" Niš

Grupa 5 - petak 15.03.

1. OŠ "Miroslav Antić" Niš
2. OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Malča
3. OŠ "Miloje Zakić" Kuršumlija
4. OŠ "Trajko Stamenković" Leskovac
5. OŠ "Ivan Goran Kovačić" Niška Banja
6. OŠ "Njegoš" Niš
7. OŠ "Dobrila Stambolić" Svrljig
8. OŠ "Aca Sinadinović" Loćika 

 

Na školskim takmičenjima u novosadskom regionu učestvovale su 32 škole. Od prijavljenih 366, testiranje je odradilo 335 učenika. U Kragujevcu, na školskim takmičenjima učestvovalo je 158 učenika iz 20 škola.

Statistički podaci sa školskih takmičenja: Niš, Novi Sad

Regionalno takmičenje u Nišu

Dana 13.04.2013.g. održano je regionalno takmičenje iz informacionih tehnologija Tesla Info Kup u ETŠ “Nikola Tesla“ u Nišu. Svim ušesnicima takmičenja obratio se direktor škole Nebojša Sokolović, poželeo je dobrodošlicu učenicima i njihovim nastavnicima sa željom da pokažu šta znaju i da pobedi najbolji tim. Posle prijema i registracije ekipa, u 12h je počelo takmičenje. Došli su najbolji učenici iz celog regiona, ukupno 54 tima iz 41 škole. Svaki tim se sastojao od dva učenika, od kojih je jedan radio testiranje na moodle platformi u računarskim učionicama, a drugi je radio SMS kviz. Učešće na republičkom takmičenju je izborilo 20 najbolje rangiranih timova.

 tik-reg-nis-2013-1tik-reg-nis-2013-2

Najbolji tim je iz OŠ “Trajko Stamenković“ Leskovac (Tim1) za koji su se takmičili Uroš Stamenković i Uroš Besić, sa mentorom Isidorom Banković. Drugoplasirani tim je takođe iz Leskovca iz OŠ “Svetozar Marković“ (Tim2) i čine ga Staša Garović I Jovan Manić. Njihov mentor je Ivan Stojiljković. Treće i četvrto mesto je zauzela OŠ “Vuk Karadžić“ iz Žitkovca. Treće mesto su osvojili Milica Pavić i Dušan Savović, a četvrto Anđela Janković i Anđela Krstić. Mentor oba tima je Milan Dinić. Kompletne rezultate možete pogledati na OVOM linku.

Profesorka Biljana Stefanović poklonila je sliku školi sa portretom Nikole Tesle, sa željom da i budućim generacijama Teslino delo bude najveći uzor u životu. Veliko zalaganje profesora Milene Krsitć, Momčila Ranđelovića, Nataše Popović, Nikole Lilića, Danijele Stajić i Aleksandra Mladenovića doprinelo je da takmičenje prođe u najboljem redu.

U pauzi između takmičenja i objavljivanja rezultata učenici su mogli da obiđu laboratorije škole i prisustvuju popularnim predavanjima, prezentacijama i učestvuju u radu mikro radionica. Ostale slike sa regionalnog takmičenja održanog u Nišu i Novom Sadu možete pogledati OVDE:

 • DSC_7750_resize

Video izveštaj sa takmičenja u Nišu možete pogledati ovde.
 

Regionalna takmičenja u Kragujevcu i Novom Sadu

Istog dana kada i u Nišu održano je regionalno takmičenje u Kragujevcu, a organizator je bila Prva tehnička škola. Na kregujevačkoj smotri je učestvovalo 100 učenika (50 timova) 20 škola centralne i zapandne Srbije. Učestvovali su učenici iz iz Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Kosjerića, Raške, Ivanjice i drugih mesta.

Prvo mesto osvojili su Luka Gavrilović i Viktor Majstorović, učenici OŠ "IV kraljevački batljon" predvođeni mentorom Radisavom Radićem. Drugi su bili Nemanja Stanković i Uroš Račić čiji je mentor Nataša Vuković, a iz iste su škole kao i prvoplasirani tim. Treće mesto pripalo je timu iz Vinče, OŠ "Nikola Tesla" koga čine Jelena Jovanovič, Nikola Marčeta i njihova nastavnica Ivana Antić. LINK za preuzimanje spiska takmičara kragujevačkog regiona koji su se plasirali na republičko takmičenje.

Regionalno takmičenje u Novom Sadu održano je 20.04.2013. godine u elektrotehničkoj školi "Mihajlo Pupin". Učestvovala su 42 školska tima, dok je nekoliko timova koji su kroz prethodnu etapu takmičenja izborili svoje mesto na regionalnoj smotri, nije učestvovalo iz razloga sprečenosti usled odlaska na ekskurziju. Prva tri mesta su osvojili:

 1. OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Sremska Kamenica TIM 3, za koji su se takmičili Srđan Putnik i Miloš Živlak (mentor Darko Krajišnik)
 2. OŠ "Dušan Jerković" Inđija TIM 1, učenici Marko Cvijanović i Anđela Stanić (mentor Grković Milijana)
 3. OŠ "Ivo Lola Ribar" Ruma TIM 2, učenici Kristijan Pil i Srđan Blagojević (mentor Anita Topalović)

LINK za preuzimanje spiska takmičara novosadskog regiona koji su se plasirali na republičko takmičenje.

Delić atmosfere sa ovih takmičenja prenose slike i reportaža TV Kragujevac.

 

Kragujevac Novi Sad
 • KG-reg-2013_25
 • NS-reg-2013_30

Republičko takmičenje - finale za 2013. godinu

FInalno takmičenje za 2013. godinu održano je 19.05. u ETŠ "Nikola Tesla" u Nišu. Registracija ekipa i podela radnog materijala i osveženja obavljena je u periodu od 10:00 do 11:30, posle čega je usledilo svečano otvaranje takmičenja. Po završetku takmičarskog dela, za goste je organizovan kratki razgled grada. 

Na smotri je učestvovalo 114 učenika iz 45 škola koji su svoje učešće u finalu izborili uspesima na održanim regionalnim takmičenjima. Iz niškog regiona učestvovalo je 40 učenika (20 timova) iz 16 škola. Iz regiona Kragujevac, 30 učenika (15 timova) iz 10 škola, a sa novosadskog takmičenja došlo je 44 učenika (22 tima) iz 19 škola. Ovde možete preuzeti BILTEN takmičenja sa kompletnim spiskom učesnika i njihovih mentora.

Osvajači prva tri mesta u disciplini Internet test, kao i osvajači prva tri mesta u disciplini SMS kviz nagrađeni su osvajanjem odgovarajućeg broja bodova koji se pridodaje bodovima osvojenim na prijemnom ispitu za sredju školu.

Osvajači prva tri mesta u Internet testu:

 1. Vladimir Vuković , OŠ "Sutjeska" Raška (mentor Danijela Milojević)
 2. Dušan Đorđević, OŠ "Braća Vilotijević" Kraljevo (mentor Nikola Milošević)
 3. Dušan Savović, OŠ "Vuk Karadžić" Žitkovac (mentor Milan Dinić)

 Osvajači prva tri mesta u SMS testu:

 1. Nikola Tomić, OŠ "Mito Igumanović" Kosjerić (mentor Dragana Perišić)
 2. Đorđe Stanković, OŠ "Nada Popović" Kruševac (mentor Nenad Lazić)
 3. Mateja Maksimović, OŠ "Nada Popović" Kruševac (mentor Nenad Lazić)

Prve ti ekipe u ekipnom plasmanu nagrađene su peharima i medaljama, kao i vrednim robnim nagradama:

1. OŠ "Dositej Obradović" Niš TIM 1

 • Aleksandar Gligorijević
 • Uroš Blagojević
 • mentor Zorica Nikolić

 2. OŠ "Zarko Zrenjanin" Novi Sad TIM 1

 • Predrag Despotović
 • Dušan Pešić
 • mentor Jelena Đurđev

3. OŠ "Mito Igumanović" Kosjerić TIM 1

 • Darko Lazić
 • Nikola Tomić
 • mentor Dragana Perišić

DOWNLOAD: KONAČNI REZULTATI svake od disciplina pojedinačno, kao i timski plasman.