Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Potpisan ugovor za dodelu sredstava u svrhu razvoja informacionog društva

projekat

Juna meseca 2013. godine, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija uputilo je javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama za podnošenje predloga programa za sufinansiranje iz budžeta Republike Srbije za 2013. godinu. U želji da pruži podršku unapređenju informacionog društva, Ministrastvo je podržalo projekte u sledećih pet oblasti:

 1. Takmičenja u oblasti informatike i matematike
 2. Bezbednost dece na Internetu
 3. Digitalizacija kulturne baštine
 4. Nastava u digitalnim kabinetima
 5. Unapređenje socijalne uključenosti osoba sa invaliditetom primenom informaciono-komunikacionih tehnologija

Od pristiglih 125, podršku je dobilo 38 predloga programa. Podržani predlozi će biti realizovani u narednih devet meseci od potpisivanja ugovora. Jedan od podržanih predloga je i predlog Pedagoškog društva informatičara Srbije (PDIS), a čiji su kreatori i realizatori nastavnici naše škole. Predloženi program sa radnim nazivom "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika osnovnih škola iz oblasti računarstva i informatike" je u okviru prve od pet predloženih tema.

 • IMG_00
 • IMG_01
 • IMG_02
 • IMG_03

 • IMG_04
 • IMG_05
 • IMG_06
 • IMG_07


U petak, 27.09.2013. godine, u Palati Srbije podnosiocima podržanih programa ugovore je uručila državna sekretarka Tatjana Matić. Potpisivanju su prisustvovali predsednik PDIS-a Dragan Ilić, kao i predstavnici naše škole Danijela Stajić i Milena Krstić.

(citat)Tatjana Matić, državna sekretarka čestitala je najbolje ocenjenim programima i izrazila nadu da će se njihovom realizacijom znatno podići kvalitet života svih građana u Srbiji.

"Iako u mnogim segmentima kasnimo za najrazvijenim zemljama, to svakako ne možemo reći kada su u pitanju informacione i komunikacione tehnologije. Naravno, IKT je nepregledno more mogućnosti i naš posao je da ih iskoristimo na najbolji mogući način“, naglasila je državna sekretarka." (preuzeto sa sajta Ministarstva spoljnje i unutrašnje trgovine i telekomunikacija)

Održana konferencija "IKT u službi takmičenja učenika"

konferencija_Nis_01konferencija_Nis_02

Dana 22. decembra 2013. godine u Elektrotehničkoj školi "Nikola Tesla" Niš održana je konferencija pod nazivom "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika" povodom početka Tesla Info Kupa 2014. Konferenciji je prisustvovalo preko 80 nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Niša, Pirota, Bora, Leskovca, Vladičinog Hana, Vranja i drugih mesta regiona Istočne Srbije, koji su se okupili da čuju informacije o ciljevima organizacije ovog takmičenja, a prvenstveno o novinama koje su planirane za ovu školsku godinu.

Prisutnima se prvo obratio idejni tvorac Tesla Info Kupa, profesor Momčilo Ranđelović  čijim je obraćanjem otvorena konferencija.  U nastavku, reč je preuzeo direktor škole organizatora skupa, Nebojša Sokolović. On je gostima poželeo dobrodošlicu i iskazao zahvalnost zbog velikog odaziva na poziv za učešće na skupu.

 Sledi obraćanje Dragana Ilića, predsednika Pedagoškog društva informatičara Srbije (PDIS). PDIS je od samog začetka ideje o Tesla Info Kup-u 2011. godine pružao veliku podršku organizaciji takmičenja.  To čini i ove godine, kada se Tesla Info Kup realizuje kroz projekat odobren i sufinansiran od strane Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija. Dragan Ilić je istakao da je ovo takmičenje "domaći proizvod, domaća pamet", ukazavši na njegovu povezanost i uslovljenost sa razvojem IKT-a u našoj zemlji.  Zatim je najavio goste sa visokoškolskih ustanova i iz privrede.

Opširnije: Održana konferencija "IKT u službi takmičenja učenika"

Stručni skup u Kragujevcu

Dana 02.02.2014. u Prvoj tehničkoj školi u Kragujevcu održan je drugi u nizu od četiri stručna skupa pod nazivom "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika”. Više od 80 nastavnika iz Kragujevca, Kraljva, Rače, Aranđelovca, Smederevske Palanke i drugih mesta centralne i zapadne Srbije okupilo se da čuje o samom takmičenju i izmenama koje su predviđene za ovu godinu.

 • Konferencija_Kragujevac_10

Prisutne je pozdravila direktorka škole domaćina Biljana Šipovac. Nakon toga je profesor Momčilo Ranđelović prezentovao principe na kojima je zasnovano ovo takmičenje. Profesorka Milena Krstić je nastavnicima iznela statističke podatke koji se odnose na predhodna takmičenja, a poslednji izlagač u prvom delu skupa, profesor Nikola Lilić je govorio o novinama u realizaciji samog takmičenja. Po završetku izlaganja, sledila su pitanja prisutnih.

U nastavku su konferencije nastavnici organizovani u četiri grupe, učestvovali su u radu radionica sa ciljem kreiranja pitanja koja će se koristiti na samom takmičenju.

Stručni skup je protekao u prijatnoj i radnoj atmosferi i sve pohvale za domaćine Prvu tehničku školu u Kragujevcu.

 

Održani stručni skupovi u Novom Sadu i Beogradu

Treća po redu konferencija "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika” održana je u školi “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu 08.02.2014. Sa teritorije cele Vojvodine prisustvovalo je preko 90 nastavnika.

Najpre se učesnicima skupa obratio direktor škole domaćina, Milan Vukobrat poželevši im dobrodošlicu, prijatan boravak i uspešan rad. Nakon toga prisutne je pozdravio Žolt Konja kao koordinator tima ETŠ "Mihajlo Pupin"za realizaciju takmičenja i najavio predavače na ovoj konferenciji. Izlagači su, kao i na prethodnim skupovima bili Momčilo Ranđelović, Milena Krstić i Nikola Lilić. Sadržaj izlaganja bio je usmeren sagledavanju takmičenja iz pedagoškog ugla i upoznavanju učesnika sa sadržajem takmičenja, a pre svega sa novinama u odnosu na prethodne godine realizacije. Takođe je prezentovan novi sajt, kao i nova platforma za učenje na kojoj je postavljen kurs za pripremu takmičara. U nastavku su izlagači odgovarali na pitanja prisutnih.

U drugom delu konferencije relizovane su radionice za izradu pitanja koja bi trebalo da se nađu u bazi pitanja ovog takmičenja. Radom radionica su, pored gore pomenutih izlagača, rukovodili Danijela Stajić, Nataša Popović i Žolt Konja.

Na kraju su podeljeni sertifikati o učešću na konferenciji, pri čemu su prisutni izrazili opšte zadovoljstvo prezentovanim sadržajima. Sve hvale i za kompletan tim domaćina skupa, ETŠ “Mihajlo Pupin” iz Novog Sada.

 • Konferencija_NS_01
 • Konferencija_BG_01
Novi Sad Beograd

Poslednja u nizu konferencija "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika” se održala 09.02.2014.god. u Beogradu u Srednjoj tehničkoj PPT školi. Oko 80 nastavnika iz Beograda i šire okoline je došlo da prisustvuje prezentaciji takmičenja Tesla Info Kup. Kako beogradski region učestvuje u Tesla Info Kupu počev od ove godine, prisutnim nastavnicima su prezentovane informacije o takmičenju predstavljale skoro potpunu novinu.

Skup je otvorila profesorka Maja Todorović, predstavnik škole domaćina i pozdravila sve prisutne. Usledila su izlaganja istog sadržaja kao i na prethodnim skupovima praćena brojnim pitanjima pristutnih. U nastavku stručnog skupa nastavnici su pristupili kreiranju pitanja za ovo takmičenje i upoznavanju sa načinima prijave i korišćenja sistema za daljinsko testiranje učenika. Angažovanost prisutnih nastavnika u radu radionica bila je na vrlo visokom nivou, za šta im se od sveg srca zahvaljujemo. Konferencija je završena podelom sertifikata i izražavanjem obostrane nade u ponovni susret u Nišu na republičkom takmičenju.

Zahvaljujemo se i kompletnom timu ST PTT škole koji je besprekorno organizovao ovaj skup i time doprineo njegovoj uspešnosti.

Rezultati školskih takmičenja Tesla Info Kup 2014

Završena je prva faza takmičenja Tesla Info Kup 2014. Testiranju je pristupilo preko 2000 učesnika iz 176 škola u Srbiji. Kako je se broj prijavljenih škola i takmičara od regiona do regiona prilično razlikuje, da bi se postigla uravnoteženost broja škola na sva četiri regionalna takmičenja, komisija je odlučila da izvrši manju preraspodelu škola po regionima, o čemu se možete informisati u nastavku.

competitionObrađeni su rezultati školskih testiranja i dostavljamo vam pojedinačne rezultate, kao i timski plasman na nivou regiona. Takođe su dati i rezultati za svaku od škola ponaosob, gde su timovi koji su se plasirali na regionalno takmičenje su osenčeni i obeleženi oznakom tima - TIM1, TIM2...

Na regionalnom takmičenju u Nišu koje će se održati 12.04.2014. takmičiće se škole iz južnog dela Srbije, do Niša, ukupno 46 škola. Spisak škola predviđenih za niško regionalno takmičenje možete preuzeti sa OVOG linka.

Rezultate takmičenja učenika niškog regiona možete skinuti sa sledećih linkova:

Pojedinačni rezultati

Rezultati takmičenja za svaku od škola pojedinačno

Timski plasman

Na regionalnom takmičenju u Prvoj tehničkoj školi u Kragujevcu, 13.04.2014. takmičiće se 32 škole sa područja zapadne i centralne Srbije i Timočke Krajine:

Spisak škola za regionalnu smotru u Kragujevcu

Rezultati takmičenja učenika kragujevačkog regiona:

Pojedinačni rezultati

Rezultati takmičenja za svaku od škola pojedinačno

Timski plasman

Takmičenje u Novom Sadu će se održati 26.04.2014 u prostorijama Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin". Učestvovaće predstavnici 51 škole iz Novog Sada i sa teritorije teritorije Vojvodine severno od Novog Sada:

Spisak škola za takmičenje u Novom Sadu

Preuzimanje rezultata takmičenja učenika novosadskog regiona:

 Pojedinačni rezultati

 Rezultati takmičenja za svaku od škola pojedinačno

 Timski plasman

Četvrto regionalno takmičenje planirano je za dan kasnije, 27.04.2014. Mesto održavanja poslednje u nizu ovogodišnjih regionalnih smotri je Srednja tehnička PTT škola u Beogradu gde će se nadmetati učenici 47 škola iz šireg područja Beograda, kojima će se pridružiti prijavljene škole sa teritorije Vojvodine, južno od Novog Sada:

Spisak škola za beogradsko takmičenje

Rezultati takmičenja učenika beogradskog regiona:

Pojedinačni rezultati

Rezultati takmičenja za svaku od škola pojedinačno

Timski plasman