Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Regionalno takmičenje u Novom Sadu

Za razliku od prethodnih godina, ove godine je serija regionalnih takmičenja startovala održavanjem regionalnog takmičenja u Novom Sadu. Takmičenje je održano 18.04.2015. god, a domaćin je kao i u prethodne tri sezone, bila elektrotehnička škola „Mihajlo Pupin“. Takmičenje je, kao predstavnik škole otvorio Žolt Konja, posle čega su prisutne takmičare i mentore pozdravili i prisutni članovi Organizacionog odbora takmičenja Nikola Lilić i Milena Krstić, zahvalivši se za masovan odaziv koji je nadmašio broj iz prethodnih godina i izrazivši uverenje da će se takav trend porasta nastaviti i u budućem periodu.

IMG 1328 IMG 1329


Na takmičenje su pozvani predstavnici 30 škola, od kojih je samo jedna otkazala učešće. Takmičilo se 94 takmičara, tj. 47 timova (lista učenika i mentora). Učenici su se nadmetali u dve discipline: Internet test i Android kviz. U pojedininačnim disciplinama dobitnici diploma za osvojeno jednio od prva tri mesta su:

Za disciplinu "Internet test":

  1. Milica Drača iz OŠ "Đura Daničić" iz Novog Sada (96,11 poena)
  2. Vuk Todorović , OŠ pri gimnaziji "Jovan Jovanovic Zmaj" iz Novog Sada (88,33 poena)
  3. Renea Mošo, OŠ pri gimnaziji "Jovan Jovanovic Zmaj" iz Novog Sada (87,33 poena)

Za disciplinu "Android kviz":

  1. Nenad Vuletić, OŠ "Svetozar Marković Toza" Novi Sad (101 poen)
  2. Stefan Đurić, OŠ "Matko Vuković" Subotica (82 poena)
  3. Stefan Đurđević, OŠ "Đura Jakšić" Zrenjanin (72 poena)

U ekipnom plasmanu, po drugi put za redom, najbolji su učenici osnovne škole „Svetozar Marković Toza“ iz Novog Sada. Drugo i treće mesto osvojili su učenici osnovne škole pri gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" takođe iz Novog Sada:

  1. OŠ "Svetozar Markovic Toza" Novi Sad Tim1, Aleksa Vujnić i Nenad Vuletić (mentor Olgica Rikanović)
  2. OŠ pri gimnaziji "Jovan Jovanovic Zmaj" Novi Sad Tim15, Vuk Todorović i Ognjen Jarcević (mentor Marija Milošević)
  3. OŠ pri gimnaziji "Jovan Jovanovic Zmaj" Novi Sad Tim1, Renea Mošo i Nikola Pešić (mentor Marija Milošević)

Ostali rezultati dostupni su na portalu takmičenja tik.etstesla.ni.ac.rs/portal odakle se mogu preuzeti. Korisnici se na portal mogu logovati sa parametrima koji su im dostavljeni za pristup Moodle sajtu. Pri tome se razlikuje učenički i mentorski nivo ovlašćenja. Učenici mogu videti samo svoje rezultate, dok su mentorima dostupni svi rezultati svih održanih takmičenja, kao i uporedni statistički pregledi.

10 prvoplasiranih timova sa svakog od regionalnih takmičenja stiče pravo učešća na republičkoj smotri. Dodatnih 10 timova biće određeno po završetku ciklusa regionalnih takmičenja, proporcionalno broju učesnika i ostvarenom uspehu. Deo atmosfere prenosimo putem slika u GALERIJI.

Nadležni na portalu “Učenje na daljinu” podržali su Tesla Info Kup tako što su svim učesnicima regionalnog takmičenja dodelili kao nagradu vaučer na 10% popusta na usluge elektronskih kurseva objavljenih na portalu. Među kursevima pomenutog portala, takmičarima su pre svega interesantni kursevi namenjeni pripremi prijemnog ispita za srednju školu. Osvajači prvih 10 mesta u svakoj od kategorija, od strane portala “Učenje na daljinu” su nagrađeni dodatnim vaučerom sa 20% popusta, dok su tri prvoplasirane ekipe u ukupnom plasmanu nagađene paketima besplatnih kurseva, i to: članovi trećeplasiranog tima dobijaju besplatne kurseve srpskog jezika I matematike, drugoplasirani besplatan paket kurseva iz 5 predmeta, a prvoplasirani paket od kurseva iz svih 7 predmeta.