Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Školski nivo (četvrtfinale) Tesla Info Kup-a za 2012. godinu

logo2012U pripemnoj fazi  za izvođenje školskih takmičenja 2012., kao i prethodne godine, na Moodle sistemu elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Niša funkcioniše kurs za vežbanje. U okviru vežbaonice postoji forum za postavljanje pitanja i pokretanje diskusija na temu bilo kakvih nejasnoća vezanih za takmičenje, kao  i test za vežbanje koji se formira slučajnim odabirom pitanja iz baze od nekoliko stotina raspoloživih pitanja.  Pitanjima su dodate povratne informacije i objašnjenja ponuđenih odgovora sa ciljem da vežbaonica bude ne samo sistem za proveru stečenih, već i istvremeno sredstvo sticanja novih znanja.

(link: http://www.etstesla.ni.ac.rs/e-ucenje/course/category.php?id=12).

Pored navedenog, namena vežbaonice je i da pomogne predmetnim nastavnicima da izvrše odabir učenika za školski nivo takmičenja  ili takozvano „četvrtfinale“ Tesla Info Kupa.  Svaka škola prijavljuje broj učenika koji je proporcionalan broju odeljenja sedmog i osmog razreda te škole i potom se za prijavljene učenike prave poimenični nalozi na Moodle-u.

Ove godine je u prvoj fazi takmičenja učestvovalo 177 učenika iz 27 škola Školske uprave Niš.

Spisak škola sa brojem prijavljenih učenika

Opširnije: Školski nivo (četvrtfinale) Tesla Info Kup-a za 2012. godinu

Izvešavanja o takmičenju

Izvor: RTV 5

Objavljeno: 22.04.2012

Tesla info kup” – republičko takmičenje učenika osnovnih škola iz oblasti savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija, održan je danas u Elektrotehničkoj školi ”Nikola Tesla” u Nišu. Osnovci su radili u timovima, a znanje su pokazivali putem računara i mobilnih telefona.

Ovo nije uobičajeno školsko takmičenje – “Tesla info kup” je pravi odraz savremene ere u kojoj ovi mladi ljudi žive. Njima olovke, sveske, knjige, nisu potrebne, oni svoje znanje iz informatike, pokazuju putem SMS-poruka i računara.

“Bolje je ovako, nema papira, ne pišemo olovkom ništa, i rezultate saznajemo odmah, ne čekamo da to profesori proveravaju”, kaže jedan osnovac, učesnik takmičenja. “Zanimljivije je na ovaj način, učestvovao sam i prošle godine, ali sada sam bolje uradio, mada ja sam sada radio na računaru, a moj drug iz ekipe, putem mobilnog, pa moramo da vidimo i njegove rezultate”, kaže drugi takmičar

Direktor Elektrotehničke škole “Nikola Tesla u Nišu”, koja je bila domaćin ovog takmičenja, kaže da je “Info kup” od izuzetnog značaja za grad Niš.

“To što smo domaćini, pokazuje da imamo sve kapacitete, i sve mogućnosti, kao i kadrove, koje zahteva ovakvo takmičenje, i ovo je značajno i za našu školu, i za nišku prosvetu uopšte, i naravno za grad Niš“, kaže Nebojša Sokolović, direktor Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” u Nišu.

Na “Telsa info-kupu” učestvovalo je više od 100 osnovaca iz Kuršumlije, Blaca, Pirota, Leskovca, Svljiga i Niša.

Tesla Info Kup 2012 - regionalno takmičenje Niš

 • sl36
 • sl32

Regionalno takmičenje Tesla Info Kup-u u organizaciji Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" iz Niša održano je dana 22.04.2012. god.  U drugoj fazi takmičenja učenici se takmiče u timovima od po dva člana. Članovi  tima se takmiče u jednoj od  ima dve discipline -  Moodle Info Test i SMS Kviz. Oba dela takmičenja imaju podjednaki udeo u ukupnom plasmanu. Za svaki od dva dela takmičenja formiraju se zasebne rang liste koje se boduju na sledeći način: ukoliko u takmičenju učestvuje 50 timova, za osvojeno prvo mesto se dobija  50 poena, drugo mesto – 49 itd. Ukupna rang lista se dobija sabiranjem tako dobijenih poena u obe discipline. U navedenom slučaju, maksimalan broj poena koji tim može da dobije je 100. Ukoliko se desi da dva tima imaju podjednaki broj poena u konačnom plasmanu, bolji je onaj koji je utrošio kraće vreme za izradu Moodle testa.

Od 50 ekipa iz 27 škola koje su se plasirale na regionalno takmičenje učestvolo je 47 ekipa. Posle registracije ekipa i svečanog otvaranja, takmičenje je počelo u 12 sati. Nakon takmičarskog dela komisija je pregledala radove i objavila rezultate.

Prvo mesto osvojile su učenice osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Aleksinačkog Rudnika, Adelina Zeka i Micica Trifunović sa mentorm, nastavnikom Milanom Dinićem.

Drugo mesto pripalo je školi "Desanka Maksimović" iz Čokota za koju su se vođeni mentorom Mladenom Nikolićem takmičili učenici Svetozar Ristić i Stojan Denić.

Treće mesto su osvojili učenici škole "Radoje Domanović" iz Niša, Dušan Dimić i Miloš Živadinović, sa mentorom Milijanom Krasojević.

Na republičko takmičenje plasiralo se 20 najuspešnijih ekipa. Rezultate takmičenje možete preuzeti ovom LINKU.

Takmičenje je proteklo u najboljem redu, a ETŠ "Nikola Tesla" se pokazala još jednom kao odličan domaćin.

 • sl37

Galerija

Tesla Info Kup 2012 - regionalno takmičenje Novi Sad

 • NS-reg-2012_14_1

U svojoj prvoj godini postojanja Tesla Info Kup je imao revijalni karakter i održan je samo za područje Školske uprave Niš. Veliko interesovanje u prvoj godini održavanja dovelo je do toga da Ministarstvo prosvete Republike Srbije, prepoznavši značaj jedne ovakve smotre, već za narednu školsku godinu uvrsti Tesla Info Kup u zvaničan kalendar školskoh takmičenja i uzdigne ga na republički nivo.

Zbog specifičnosti i kompleksnosti organizovanja ovog takmičenja, za 2012, godinu je odlučeno da se osim u Nišu održi samo još jedna regionalna smotra i to u Novom Sadu. U periodu koji sledi planira se uključenje i svih ostalih Školskih uprava u zemlji. Domaćin takmičenja u Novom Sadu bila je elektrotehnička škola "Mihajlo Pupin", gde je 05.05. održana druga regionalna smotra u okviru Tesla Info Kupa za 2012. godinu. Takmičila su se 54 tima iz 19 škola:

 

r.b.

škola

broj učenika

1

OŠ "23. oktobar" Sremski Karlovci

4

2

OŠ "Branko Radičević" Nikinci

4

3

OŠ "Đura Jakšić" Kać

12

4

OŠ "Đura Jakšić" Pančevo

4

5

OŠ "Dositej Obradović" Novi Sad

6

6

OŠ "Jovan Dučić" Petrovaradin

6

7

OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Sremska Kamenica

4

8

OŠ "Jovan Popović" Novi Sad

2

9

OŠ "Laza Kostić" Kovilj

2

10

OŠ "Mihajlo Pupin" Veternik

6

11

OŠ "Nikola Tasla" Novi Sad

4

12

OŠ "Petefi Šandor"  Novi Sad

14

13

OŠ "Prva vojvođanska brigada" Novi Sad

6

14

OŠ "Sveti Sava" Bačka Palanka

2

15

OŠ "Sveti Sava" Rumenka

2

16

OŠ "Svetozar Marković Toza" Novi Sad

14

17

OŠ "Vasa Stajić" Novi Sad

8

18

OŠ "Žarko Zrenjanin" Kačarevo

4

19

OŠ "Zmaj Jova Jovanović" Ruma

4

 

Prvo mesto osvojili su učenici osnovne škole "Vasa Stajić" iz Novog Sada, Marina Krak i Branislav Opačić sa mentorm, nastavnikom Tatjanom Kovačev.

Na drugo mesto plasirao se tim škole "Jovan Dučić" iz Petrovaradina koga čine Aleksa Edelinski, Bojan Blagojević i njihov mentor Suzana Stepanović.

Treći su biliučenici škole "Mihajlo Pupin" iz Veterinika, Aleksa Vasić i Jovan Zelić, sa mentorom Andrejem Trifkovićem.

Kao i iz niškog regiona, na republičko takmičenje se plasiralo prvih 20 timova.

Kompletan spisak takmičara.

Konačni rezultati prvog regionalnog takmičenja u Novom Sadu.

 

 • NS-reg-2012_17_1

Galerija

Tesla Info Kup 2012 - republičko takmičenje

12.05. 2012. u elektrotehničkoj školi "Nikola Tesla" u NIšu održano je finale drugog Tesla Info Kupa. Republičkom takmičenju prethodile su selekcije na školskom nivou, a zatim i regionalna nadmetanja održana na dva punkta - u Nišu i Novom Sadu.

republicko2012republicko2012

U okviru Školske uprave Niš, ove godine je u školskim kvalifikacijama (takozvano četvrtfinale Tesla Info Kupa) učestvovalo 177 učenika iz 27 škola iz Niša i okoline, Aleksinca, Svrljiga, Blaca, Kuršumlije i Prokuplja i Pirota. Na regionalnu smotru se plasiralo 50 timova od po dva učenika koji su se 22.04. nadmetali za ulazak u finale ovogodišnjeg takmičenja.

Drugo polufinale je održano 05.05. u elektrotehničkoj školi "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu i u njemu su učestvovala 54 tima iz 19 škola iz Novog Sada, Pančeva, Rume, Bačke Palanke, Sremske Kamenice itd.

Po 20 prvoplasiranih timova iz oba polufinala stekli su pravo učešća u današnjem finalu Tesla Info Kupa za 2012. godinu. Učenici su se takmičili u dve kategorije: izada testa putem Moodle platforme i SMS kviz.

republicko2012republicko2012

Na Moodle testiranju najuspešnija tri tima su bila:

 1. OŠ "Jovan Jovanovic Zmaj" Aleksinacki Rudnik TIM 1, sa 100 poena i vremenom od 06 min i 41 sek
 2. OŠ "Mihajlo Pupin" Veternik TIM 3, sa 95 poena i vremenom od 05 min i 26 sek
 3. OŠ "Vasa Stajić" Novi Sad TIM 4, sa 95 poena i vremenom od 15 min i 26 sek

Prvoplasirani na SMS kvizu su bili:

 1. OŠ "Kralj Petar I" Nš TIM 1, sa ostvarenih 50 poena
 2. OŠ "Petefi Šandor" Novi Sad TIM 2, sa 37 poena i
 3. OS "Jovan Jovanovic Zmaj" Aleksinacki Rudnik TIM 1, sa 36 poena

Tri prvoplasirana učenika (ukoliko se radi o učenicima osmog razreda) u svakoj od pojedinačnih disciplina dobijaju i odgovarajući broj poena pri upisu u srednju školu.

Sumiranjem rezultata oba dela takmičenja dobijena je konačna rang lista:

 1. OS "Jovan Jovanovic Zmaj" Aleksinacki Rudnik TIM 1
 2. OŠ "Kralj Petar I" Nš TIM 1
 3. OŠ "Mihajlo Pupin" Veternik TIM 3

Pobednici današnjeg finala su pored pehara i medalja dobili i vredne robne nagrade od sponzora WinWin Computer Shop i Tagor elektronik. Čestitamo svim učesnicima, a posebno prvolasiranim timovima i njihovim mentorima i nadamo se da ćemo se sledeće godine okupiti u isto ovolikom broju uz učešće i ostalih školskih uprava u zemlji.

Kompletne tabele sa rezultatima možete preuzeti sa lokacije:

REZULTATI REPUBLIČKOG TAKMIČENJA TESLA INFO KUP 2012 U NIŠU

REZULTATI REPUBLIČKOG TAKMIČENJA - SMS KVIZ

REZULTATI REPUBLIČKOG TAKMIČENJA - MOODLE TEST

 

 • sl08