Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Prvа zvаničnа prezentаcijа u Školskoj uprаvi Niš

 poster2011U sklopu pripremа zа Teslа Info Kup, 24.03.2011. sа početkom u 13:00 čаsovа u sаli Nišаvskog okrugа, održаn je informаtivni sаstаnаk nаmenjen direktorimа i nаstаvnicimа informаtike osnovnih školа nа kome su prezentovаni ciljevi, nаčin izvođenjа i propozicije predstojećeg tаkmičenjа.

Prisutne je prvo pozdrаvio nаčelnik Školske uprаve u Nišu Živomir Jovаnović, а zаtim i direktor Elektrotehničke škole „Nikolа Teslа“ Niš Nebojšа Sokolović.

U nаstаvku sаstаnkа, rukovodilаc Stručnog većа zа rаčunаrstvo i informаtiku ETŠ „Nikolа Teslа“ Niš Momčilo Rаnđelović, izneo je ciljeve orgаnizovаnjа mаnifestаcije Teslа Info Kup i objаsnio nаčin i propozicije tаkmičenjа. Tаkođe je istаknutа tendencijа dа ovogodišnje revijаlno tаkmičenje u nаrednim godinаmа dobije šire rаzmere u smislu dа finаlnom dаnu koji bi se dogаđаo u nаšoj školi, prethodi čitаv ciklus pripremа, konsultаcijа i predtаkmičenjа orgаnizovаn preko plаtforme zа elektronsko učenje ETŠ „Nikolа Teslа“ Niš. Time bi bio ostvаren nаjvаžniji cilj – populаrizаcijа informаtičkih i komunikаcionih tehnologijа.

Tom prilikom je 17. аpril 2011. najavljen kаo dаn održаvаnjа finаlnog dela takmičenja u ETŠ „Nikolа Teslа“ Niš.

Nа krаju je Milenа Krstić, rukovodilаc timа zа izrаdu testovа i održаvаnje plаtforme zа dаljinsko učenje, predstаvilа nаčin pristupа vežbаonici nа sаjtu nаše škole u okviru koje učenici i nаstаvnici mogu, ne sаmo pristupiti probnom testu, nego i učešćem u forumu postаviti pitаnjа i komentаre u vezi predstojećeg tаkmičenjа. U okviru iste vežbаonice postаvljen je i obrаzаc zа prijаvu zа tаkmičenje.

Učesnici sаstаnkа nisu krili oduševljenje idejom i koncepcijom tаkmičenjа. Nаčelnik Školske uprаve u Nišu Živomir Jovаnović istаkаo znаčаj ovog tаkmičenjа i poručio dа orgаnizаtori Teslа Info Kupа mogu od rukovodstvа Školske uprаve i njegа lično  očekivаti punu institucionаlnu i tehničku  podršku. U rаzgovorimа su učestvovаli  i prosvetni sаvetnik Školske uprаve Niš Drаgаn Gejo, kаo i predstаvnici Pedаgoškog društvа informаtičаrа Srbije (PDIS) - Drаgаn Ilić i Dejаn Pejčić.

Sаstаnku su prisustovаli predstаvnici sledećih osnovnih i srednjih školа:

 • Ivаnа Mаtejić, O.Š. „Njegoš“,  Niš
 • Zoricа Ristić,  O.Š. „Dositej Obrаdović“,  Niš
 • Drаgаn Ilić (Prvа niškа gimnаzijа „Stevаn Sremаc“)
 • Dejаn Pejčić (Ekonomskа školа Niš).
 • Sаšа Popović, O.Š. „Brаnko Rаdičević“,  Gаbrovаc
 • Sаšа Brаnković, O.Š. „Ivo Andrić“,  Niš
 • Rаdišа Jovаnović, O.Š. „Vuk Kаrаdžić“,  Niš
 • Renаto Mаcur, O.Š. „Stefаn Nemаnjа“,  Niš

 

Tesla Info Kup drugi put u Školskoj upravi Niš

 prezentacija1prezentacija2

U okviru priprema za održavanje prvog revijalnog takmičenja iz informatike i računartstva "Tesla Info Kup", u velikoj sali Školske uprave Niš održan je drugi radni sastanak. Sastanku su prisustvovali predstavnici osnovnih škola iz regiona, predstavnici Pedagoškog društva informatičara Srbije, rukovodstvo Školske uprave kao i organizatori takmičenja. Sastanak je otvorio nаčelnik Školske uprаve u Nišu Živomir Jovаnović koji je istakao da ovakvo takmičenje po svojoj formi, tehnološkoj osnovi i obimu nema alternativu u Srbiji. U ime Elektrotehničke škole „Nikolа Teslа“ Niš direktor Nebojšа Sokolović je potvrdio prisutnima opredeljenje škole da svim svojim kapacitetima stoji iza ovog projekta. Istakao je da su za pobednike takmičenja pripremljene vredne nagrade, a za sve učesnike potvrde o učešću, pohvale i primereni suveniri. Spisak nagrada još zvanično nije objavljen ali se očekuju interesantne i vredne nagrade u vidu računarskih dodataka: eksterni diskovi velikog kapaciteta, štampači, skeneri, flash memorije, internet kamere itd.

Kao i na prvom sastanku, rukovodilаc Stručnog većа zа rаčunаrstvo i informаtiku ETŠ „Nikolа Teslа“ Niš Momčilo Rаnđelović je istakao značaj i glavne ciljeve TiK-a. Detaljnije su predstavljena oba oblika tamičenja: test na računaru i SMS kviz. Prikazani su najznačaniji detalji SMS kviza, značaj takmičenje po ekipama način bodovanja i rangiranja.

prezentacija3prezentacija4

Milenа Krstić, rukovodilаc timа zа izrаdu testovа i održаvаnje plаtforme zа dаljinsko učenje, približila je prisutnima način za prijavljivanje ekipa i probno testiranje učenika. Akcenat je stavljen na pristup forumu. Forum, kome se jednostanvo pristupa, pruža mogućnost da neposredno svaki nastavnik ili direktor škole postavi pitanje, primedbu ili komentar orgainizatorima TiK-a. Dogovoreno je da se obrazac prijave za takmičenje pošalje svim školama i nastavnicima informatike u regionu kao i link za pristup forumu.

U ime Pedagoškog društva informatičara Srbije govorio je Drаgаn Ilić i istakao da je vrlo važno da sve škole uzmu učešće u ovom takmičenju, jer je masovnost najočigledniji dokaz dobrog rada nastavnika u školama koji su uspeli da zainteresuju učenike za nove informacione tehnologije.

Sastanku su prisustvovali:

Rb.

Ime i prezime

Škola

1.

Mlađan Nikolić

O.Š. “Dobrila Stambolić” Svrljig

2.

Boban Milenković

O.Š. “Učitelj Tasa” Niš
O.Š. “Kralj Petar” Niš

3.

Dragan Zdravković

O.Š. “Karađorđe” G. Matejevac

4.

Svetlana Đikić

O.Š. “Karađorđe” G. Matejevac
O.Š. “Stevan Sinđelić” Kamenica

5.

Nevena Pešić

O.Š. “Stojan Novaković” Blace

6.

Saša Branković

O.Š. “Ivo Andrić” Niš

7.

Snežana Pejić

O.Š. “Vuk Karadžić” Niš
O.Š. “Jovan Jovanović Zmaj” Malča

8.

Siniša Puzić

O.Š. “Sveti Sava” Niš

9.

Zlata Jocić

O.Š. “Car Konstantin” Niš

10.

Mladen Jovanović

O.Š. “Desanka Maksimović” Čokot

11.

Ivana Matejić

O.Š. “Njegoš” Niš

12.

Milan Bogić

O.Š. “Milan Rakić”

13.

Zorica Ristić

O.Š. “Vojislav Ilić Mlađi”
O.Š. “Dositej Obradović” Niš

14.

Renato Macur

O.Š. “Stefan Nemanja” Niš

15.

Milan Dinić

O.Š. “Vuk Karadžić” Žitkovac
O.Š.  Aleksinački rudnik

16.

Dragan Ilić

Prva niška gimnazija “Stevan  Sremac”

17.

Milena Krstić

E.T.Š. “Nikola Tesla” Niš

18.

Momčilo Ranđelović

E.T.Š. “Nikola Tesla” Niš

Zavrsen prvio Tesla info Kup

17.04.2011. godine je u organizaciji ETŠ "Nikola Tesla" iz Niša održan prvi Tesla Info Kup. Tesla Info Kup je takmičenje namenjeno učenicima sedmog i osmog razreda osnovnih škola, a predmet takmičenja je opšte informatičko znanje koje učenici stiču kroz obavezni predmet Tehničko i informatičko obrazovanje, kao i kroz izborni predmet Informatika tokom osnovnog obrazovanja.

tik-finale-2011-1tik-finale-2011-2

Od prijavljenih 59 ekipa, u takmičenju je učestvovalo 50 dvočlanih ekipa iz 23 škole. Kompletan spisak prijavljenih ekipa i takmičara može se preuzti sa OVOG linka.

Posle registracije ekipa i svečanog otvaranja, takmičenje je počelo  u 11 sati. Učenici su se istovremeno nadmetali u dve kategorije – dok je jedan član tima radio elektronski test na Mudl platformi, drugi član tima je učestvovao u SMS kvizu. Za svaku od kategorija formirane su zasebne rang liste. Zbirna lista za konačan plasman je formirana uz podjednako vrednovanje oba dela takmičenja tako što su bodovana osvojena mesta u pojedinačnim kategorijama – prvo mesto 50 poena, drugo 49 itd.

tik-finale-2011-3tik-finale-2011-4

Po obavljenom bodovanju proglašeni su pobednici i pet prvoplasiranih ekipa je dobilo vredne robne nagrade:

 1. mesto – OŠ „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca tim 1 – Miloš Živković i Nemanja Joksimović (nastavnik-mentor Milan Dinić)
 2. mesto – OŠ „Vožd Karađorđe“ Niš tim 1 – Anđela Tričković i Đorđe Marinković (nastavnik-mentor Saša Pejčić)
 3. mesto – OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Niška Banja tim 1 – Nikola Božilović i Stefan Jovanović (nastavnik-mentor Dragana Radosavljević)
 4. mesto – OŠ „Kralj Petar Prvi“ Niš tim 2 – Lazar Vučković i Ignjat Vučković (nastavnik-mentor Boban Milenković)
 5. mesto – OŠ „Dušan Radović“ Niš tim 2 – Sara Milenković i Jordan Popović (nastavnik-mentor Katarina Rakocija)

Fotografije sa ovog takmičenja možete pogledati u Galeriji slika.

Dodatno, učenici koji su osvojili prva tri mesta nagrađeni su medaljama, a njihovi mentori su u ime škola primili pehare.

Iskazana je tendencija da takmičenje iz revijalne forme, kakvu je imalo ove godine, u narednim godinama preraste u kupsku formu gde bi završna smotra bila samo finalni dan koji sledi posle dužeg perioda priprema i kvalifikacija  Cilj ovakve organizacije  je dugoročna promocija i popularizacija informatičkih i komunikacionih tehnologija među mladima.

Za vreme takmičenja održan je sastanka Pedagoškog udruženja informatičara Srbije (PDIS) kome su pored nastavnika-mentora i članova udruženja PDIS prisustvoli predstavnici Školske uprave, predstavnci Privredne komore, kao i administratori portala za elektronsko učenje namenjenog učenicima niških gimnazija NašaŠkola.Net. Na sastanku su izneti problemi organizacije i realizacije nastave informatike pre svega u osnovnim školama, ali i neadekvatan tretman koji informatika ima u svim nivoima našeg školskog sistema.

 • 207283_151800954886331_100001692833243_356057_50608_n

TIK spot


Tesla Info Kup spot snimljen je 2011 godine.  Snimili su ga učenici naše škole, članovi multimedijalne sekcije "Naša mala redakcija" uz pomoć mađih kolega "glumaca", učenika osnovnih škola iz Niša i Niške Banje.