Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Potpisan ugovor za dodelu sredstava u svrhu razvoja informacionog društva

projekat

Juna meseca 2013. godine, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija uputilo je javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama za podnošenje predloga programa za sufinansiranje iz budžeta Republike Srbije za 2013. godinu. U želji da pruži podršku unapređenju informacionog društva, Ministrastvo je podržalo projekte u sledećih pet oblasti:

 1. Takmičenja u oblasti informatike i matematike
 2. Bezbednost dece na Internetu
 3. Digitalizacija kulturne baštine
 4. Nastava u digitalnim kabinetima
 5. Unapređenje socijalne uključenosti osoba sa invaliditetom primenom informaciono-komunikacionih tehnologija

Od pristiglih 125, podršku je dobilo 38 predloga programa. Podržani predlozi će biti realizovani u narednih devet meseci od potpisivanja ugovora. Jedan od podržanih predloga je i predlog Pedagoškog društva informatičara Srbije (PDIS), a čiji su kreatori i realizatori nastavnici naše škole. Predloženi program sa radnim nazivom "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika osnovnih škola iz oblasti računarstva i informatike" je u okviru prve od pet predloženih tema.

 • IMG_00
 • IMG_01
 • IMG_02
 • IMG_03

 • IMG_04
 • IMG_05
 • IMG_06
 • IMG_07


U petak, 27.09.2013. godine, u Palati Srbije podnosiocima podržanih programa ugovore je uručila državna sekretarka Tatjana Matić. Potpisivanju su prisustvovali predsednik PDIS-a Dragan Ilić, kao i predstavnici naše škole Danijela Stajić i Milena Krstić.

(citat)Tatjana Matić, državna sekretarka čestitala je najbolje ocenjenim programima i izrazila nadu da će se njihovom realizacijom znatno podići kvalitet života svih građana u Srbiji.

"Iako u mnogim segmentima kasnimo za najrazvijenim zemljama, to svakako ne možemo reći kada su u pitanju informacione i komunikacione tehnologije. Naravno, IKT je nepregledno more mogućnosti i naš posao je da ih iskoristimo na najbolji mogući način“, naglasila je državna sekretarka." (preuzeto sa sajta Ministarstva spoljnje i unutrašnje trgovine i telekomunikacija)