Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Tesla Info Kup 2013 zvanično počeo

U velikoj sali Nišavskog upravnog okruga 26.2.2013. god. održan je sastanak sa nastavnicima i direktorima osnovnih škola. Posle uvodne reči predstavnika domaćina, Dragana Geja i direktora škole ETŠ "Nikola Tesla" Niš, Nebojše Sokolovića, prešlo se na predstavljanje načina izvođenja ovogodišnjeg takmičenja. Trend širenja se nastavlja, tako da će se 2013. godine takmičenje izvoditi na celoj teritoriji Republike Srbije. Predviđeni su sledeći centri održavanja Regionalnih takmičenja: Niš, Kragujevac, Novi Sad i Beograd.

prezentacija1prezentacija2

Profesor Momčilo Ranđelović, predsednik Stručnog veća škole organizatora prezentovao je promene o načinu izvođenja SMS kviza koji će ove godine više ličiti na SMS test. Ovaj deo takmičenja je transformisan tako da svaki od takmičara može da dobije poene. Bodovaće se i brzina i tačnost odgovora. Svi koji tačno odgovore, dobijaju poene uređene po brzini stizanja odgovora. Još jedna novina ove godine biće način upravljanja novim softverom koji je specijalno napisan za ovo takmičenje.

Drugi izlagač, profesor Milena Krstić, zadužena za realizaciju testa na Moodle platformi za elektronsko učenje je upoznala sve prisutne sa načinima prijave učenika za takmičenje, kao i sa načinom pristupa probnom testu. Putem rešavanja probnog testa učenici mogu da vide primer testa i provere svoje znanje. Kako je to većini prisutnih već bilo poznato, ovaj deo izlaganja  je prvenstveno bio namenjen onima koji nam se ove godine pridružuju po prvi put.

U nastavku, nastavnici su upoznati sa terminom prijava za školsko takmičenje, brojem prijavljenih takmičara po svakoj školi i načinom rangiranja na dalji nivo takmičenja. Prisutni nastavnici su iskoristili priliku da postave pitanja i reše sve nedoumice oko realizacije predstojećih školskih takmičenja u okviru svojih škola.

Poslednji se skupu obratio Dragan Ilić predsednik PDIS-a, naglašavajući značaj i važnost održavanja ovakvog takmičenja iz informatike, što je i razlog podrške PDIS-a od samog početka realizacije Tesla Info Kupa.

Sastanak se završio kao što je i tekao, u prijatnoj atmosferi i uz zadovoljstvo svih prisutnih u sali.