Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Izvešavanja o takmičenju

Izvor: RTV 5

Objavljeno: 22.04.2012

Tesla info kup” – republičko takmičenje učenika osnovnih škola iz oblasti savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija, održan je danas u Elektrotehničkoj školi ”Nikola Tesla” u Nišu. Osnovci su radili u timovima, a znanje su pokazivali putem računara i mobilnih telefona.

Ovo nije uobičajeno školsko takmičenje – “Tesla info kup” je pravi odraz savremene ere u kojoj ovi mladi ljudi žive. Njima olovke, sveske, knjige, nisu potrebne, oni svoje znanje iz informatike, pokazuju putem SMS-poruka i računara.

“Bolje je ovako, nema papira, ne pišemo olovkom ništa, i rezultate saznajemo odmah, ne čekamo da to profesori proveravaju”, kaže jedan osnovac, učesnik takmičenja. “Zanimljivije je na ovaj način, učestvovao sam i prošle godine, ali sada sam bolje uradio, mada ja sam sada radio na računaru, a moj drug iz ekipe, putem mobilnog, pa moramo da vidimo i njegove rezultate”, kaže drugi takmičar

Direktor Elektrotehničke škole “Nikola Tesla u Nišu”, koja je bila domaćin ovog takmičenja, kaže da je “Info kup” od izuzetnog značaja za grad Niš.

“To što smo domaćini, pokazuje da imamo sve kapacitete, i sve mogućnosti, kao i kadrove, koje zahteva ovakvo takmičenje, i ovo je značajno i za našu školu, i za nišku prosvetu uopšte, i naravno za grad Niš“, kaže Nebojša Sokolović, direktor Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” u Nišu.

Na “Telsa info-kupu” učestvovalo je više od 100 osnovaca iz Kuršumlije, Blaca, Pirota, Leskovca, Svljiga i Niša.