Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Zavrsen prvio Tesla info Kup

17.04.2011. godine je u organizaciji ETŠ "Nikola Tesla" iz Niša održan prvi Tesla Info Kup. Tesla Info Kup je takmičenje namenjeno učenicima sedmog i osmog razreda osnovnih škola, a predmet takmičenja je opšte informatičko znanje koje učenici stiču kroz obavezni predmet Tehničko i informatičko obrazovanje, kao i kroz izborni predmet Informatika tokom osnovnog obrazovanja.

tik-finale-2011-1tik-finale-2011-2

Od prijavljenih 59 ekipa, u takmičenju je učestvovalo 50 dvočlanih ekipa iz 23 škole. Kompletan spisak prijavljenih ekipa i takmičara može se preuzti sa OVOG linka.

Posle registracije ekipa i svečanog otvaranja, takmičenje je počelo  u 11 sati. Učenici su se istovremeno nadmetali u dve kategorije – dok je jedan član tima radio elektronski test na Mudl platformi, drugi član tima je učestvovao u SMS kvizu. Za svaku od kategorija formirane su zasebne rang liste. Zbirna lista za konačan plasman je formirana uz podjednako vrednovanje oba dela takmičenja tako što su bodovana osvojena mesta u pojedinačnim kategorijama – prvo mesto 50 poena, drugo 49 itd.

tik-finale-2011-3tik-finale-2011-4

Po obavljenom bodovanju proglašeni su pobednici i pet prvoplasiranih ekipa je dobilo vredne robne nagrade:

  1. mesto – OŠ „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca tim 1 – Miloš Živković i Nemanja Joksimović (nastavnik-mentor Milan Dinić)
  2. mesto – OŠ „Vožd Karađorđe“ Niš tim 1 – Anđela Tričković i Đorđe Marinković (nastavnik-mentor Saša Pejčić)
  3. mesto – OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Niška Banja tim 1 – Nikola Božilović i Stefan Jovanović (nastavnik-mentor Dragana Radosavljević)
  4. mesto – OŠ „Kralj Petar Prvi“ Niš tim 2 – Lazar Vučković i Ignjat Vučković (nastavnik-mentor Boban Milenković)
  5. mesto – OŠ „Dušan Radović“ Niš tim 2 – Sara Milenković i Jordan Popović (nastavnik-mentor Katarina Rakocija)

Fotografije sa ovog takmičenja možete pogledati u Galeriji slika.

Dodatno, učenici koji su osvojili prva tri mesta nagrađeni su medaljama, a njihovi mentori su u ime škola primili pehare.

Iskazana je tendencija da takmičenje iz revijalne forme, kakvu je imalo ove godine, u narednim godinama preraste u kupsku formu gde bi završna smotra bila samo finalni dan koji sledi posle dužeg perioda priprema i kvalifikacija  Cilj ovakve organizacije  je dugoročna promocija i popularizacija informatičkih i komunikacionih tehnologija među mladima.

Za vreme takmičenja održan je sastanka Pedagoškog udruženja informatičara Srbije (PDIS) kome su pored nastavnika-mentora i članova udruženja PDIS prisustvoli predstavnici Školske uprave, predstavnci Privredne komore, kao i administratori portala za elektronsko učenje namenjenog učenicima niških gimnazija NašaŠkola.Net. Na sastanku su izneti problemi organizacije i realizacije nastave informatike pre svega u osnovnim školama, ali i neadekvatan tretman koji informatika ima u svim nivoima našeg školskog sistema.

  • 207283_151800954886331_100001692833243_356057_50608_n