Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Tesla Info Kup drugi put u Školskoj upravi Niš

 prezentacija1prezentacija2

U okviru priprema za održavanje prvog revijalnog takmičenja iz informatike i računartstva "Tesla Info Kup", u velikoj sali Školske uprave Niš održan je drugi radni sastanak. Sastanku su prisustvovali predstavnici osnovnih škola iz regiona, predstavnici Pedagoškog društva informatičara Srbije, rukovodstvo Školske uprave kao i organizatori takmičenja. Sastanak je otvorio nаčelnik Školske uprаve u Nišu Živomir Jovаnović koji je istakao da ovakvo takmičenje po svojoj formi, tehnološkoj osnovi i obimu nema alternativu u Srbiji. U ime Elektrotehničke škole „Nikolа Teslа“ Niš direktor Nebojšа Sokolović je potvrdio prisutnima opredeljenje škole da svim svojim kapacitetima stoji iza ovog projekta. Istakao je da su za pobednike takmičenja pripremljene vredne nagrade, a za sve učesnike potvrde o učešću, pohvale i primereni suveniri. Spisak nagrada još zvanično nije objavljen ali se očekuju interesantne i vredne nagrade u vidu računarskih dodataka: eksterni diskovi velikog kapaciteta, štampači, skeneri, flash memorije, internet kamere itd.

Kao i na prvom sastanku, rukovodilаc Stručnog većа zа rаčunаrstvo i informаtiku ETŠ „Nikolа Teslа“ Niš Momčilo Rаnđelović je istakao značaj i glavne ciljeve TiK-a. Detaljnije su predstavljena oba oblika tamičenja: test na računaru i SMS kviz. Prikazani su najznačaniji detalji SMS kviza, značaj takmičenje po ekipama način bodovanja i rangiranja.

prezentacija3prezentacija4

Milenа Krstić, rukovodilаc timа zа izrаdu testovа i održаvаnje plаtforme zа dаljinsko učenje, približila je prisutnima način za prijavljivanje ekipa i probno testiranje učenika. Akcenat je stavljen na pristup forumu. Forum, kome se jednostanvo pristupa, pruža mogućnost da neposredno svaki nastavnik ili direktor škole postavi pitanje, primedbu ili komentar orgainizatorima TiK-a. Dogovoreno je da se obrazac prijave za takmičenje pošalje svim školama i nastavnicima informatike u regionu kao i link za pristup forumu.

U ime Pedagoškog društva informatičara Srbije govorio je Drаgаn Ilić i istakao da je vrlo važno da sve škole uzmu učešće u ovom takmičenju, jer je masovnost najočigledniji dokaz dobrog rada nastavnika u školama koji su uspeli da zainteresuju učenike za nove informacione tehnologije.

Sastanku su prisustvovali:

Rb.

Ime i prezime

Škola

1.

Mlađan Nikolić

O.Š. “Dobrila Stambolić” Svrljig

2.

Boban Milenković

O.Š. “Učitelj Tasa” Niš
O.Š. “Kralj Petar” Niš

3.

Dragan Zdravković

O.Š. “Karađorđe” G. Matejevac

4.

Svetlana Đikić

O.Š. “Karađorđe” G. Matejevac
O.Š. “Stevan Sinđelić” Kamenica

5.

Nevena Pešić

O.Š. “Stojan Novaković” Blace

6.

Saša Branković

O.Š. “Ivo Andrić” Niš

7.

Snežana Pejić

O.Š. “Vuk Karadžić” Niš
O.Š. “Jovan Jovanović Zmaj” Malča

8.

Siniša Puzić

O.Š. “Sveti Sava” Niš

9.

Zlata Jocić

O.Š. “Car Konstantin” Niš

10.

Mladen Jovanović

O.Š. “Desanka Maksimović” Čokot

11.

Ivana Matejić

O.Š. “Njegoš” Niš

12.

Milan Bogić

O.Š. “Milan Rakić”

13.

Zorica Ristić

O.Š. “Vojislav Ilić Mlađi”
O.Š. “Dositej Obradović” Niš

14.

Renato Macur

O.Š. “Stefan Nemanja” Niš

15.

Milan Dinić

O.Š. “Vuk Karadžić” Žitkovac
O.Š.  Aleksinački rudnik

16.

Dragan Ilić

Prva niška gimnazija “Stevan  Sremac”

17.

Milena Krstić

E.T.Š. “Nikola Tesla” Niš

18.

Momčilo Ranđelović

E.T.Š. “Nikola Tesla” Niš