Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Tesla Info Kup 2016

ETŠ "Nikola Tesla" iz Niša je iI ove školske godine organizator i domaćin takmičenja Tesla Info Kup-a (TiK). Ovo takmičenje učenika osnovnih škola pokrenuto je sa ciljem popularizacije informatičkih i komunikacionih tehnologija.

Sadržaj takmičenja: informatika i računarstvo za učenike osnovnih škola. Cilj je standardizacija korišćenja i popularizacija modernih informatičkih tehnologija. Učesnici: učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola. Sistem takmičenja: takmičenje po timovima. Svaki tim ima 2 člana: jedan član tima učestvuje u Internet Testu, a drugi član učestvuje u Android kvizu. Takmičari koji čine tim moraju da budu iz iste škole.

Internet Test

Winners2

 Iz baze od nekoliko stotina pitanja, svaki učesnik takmičenja dobiće slučajnim izborom svoj set pitanja i ima na raspolaganju 45 minuta da pruži odgovore. Probna testiranja u fazi priprema za takmičenje mogu se obaviti na sajtu http://tik.etstesla.ni.ac.rs/vezbaonica/.

Android kviz

Ovo je klasično kviz takmičenje sa javnim pitanjima i odgovorima. ETŠ „Nikola Tesla” Niš razvila je namenski softver za vođenje kviza, prikupljanje pristiglih odgovora, proveru tačnosti i sortiranje ekipa. Aplikacija za Android uređaje može se skinuti sa linka http://tik.etstesla.ni.ac.rs/download/TiKKviz_v1.7.apk

PRIJEVLjIVANjE ZA TAKMIČENjE

  1. Prijavljivanje takmičara za ovogodišnje takmičenje traje do 04.03.2016. Radi jednostavnijeg praćenja prijava, odvojeni su formulari, a i mail nalozi za korespodenciju sa korisnicima iz pojedinih regiona. Prijavljivanje se može izvršiti popunjavanjem web obrasca na sledećim adresama:
Za učesnike iz regiona Beograd  http://goo.gl/forms/JJgvwnFBSU
Za učesnike iz regiona Novi Sad   http://goo.gl/forms/MW2UR5lOHI
 Za učesnike iz regiona Kragujevac  http://goo.gl/forms/aep2npCkWg
 Za učesnike iz regiona Niš  http://goo.gl/forms/6by6PyqJih

 

  1. Radi kasnijeg formiranja timova, potrebno je prilikom prijave škole, prijaviti minimalno 2 učenika (gornjeg ograničenja broja takmičara nema, ali je poželjno da broj bude paran).
  2. U pripremnoj fazi, takmičari mogu koristiti opšte (školske) naloge na portalu http://tik.etstesla.ni.ac.rs/vezbaonica/koje svaka škola dobija prilikom svog prvog prijavljivanja za takmičenje.
  3. Pojedinačni (lični) nalozi, biće kreirani i dostavljeni mentorima par dana pre predviđenog termina školskih kvalifikacija.
  4. Izvođenje školskih (kvalifikacionih) takmičenja predviđeno je za prvu polovinu marta meseca.
  5. Tokom pripreme i realizacije ovogodišnjeg takmičenja, pitanja možete upućivati na mail adrese:
Za učesnike iz regiona Beograd  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Za učesnike iz regiona Novi Sad   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 Za učesnike iz regiona Kragujevac  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 Za učesnike iz regiona Niš  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.