Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Konferencije u Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu

Elektrotehnička škola "Nikola Tesla" iz Niša kao idejni tvorac, u partnerstvu sa Pedagoškim društvom informatičara Srbije - Niš, a uz podršku Ministarstva spoljnje u unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije, organizator je Tesla Info Kupa,  takmičenja namenjenog učenicima sedmog i osmog razreda osnovnih škola. Nezavidan status koji informatičko obrazovanje ima u osnovnim školama, a čija je posledica nezadovoljavajući stepen informatičkog obrazovanja po završetku osmog razreda, nametnuli su ideju organizacije jednog ovakvog takmičenja. Prvenstveni cilj takmičenja je popularizacija informacionih i komunikacionih tehnologija, razvijanje interesovanja i podsticanje motivacije učenika za izučavanjem ovih naučnih disciplina, kao i otkrivanje učenika sa posebnim sklonostima.

U cilju poboljšanja kvaliteta, unapređenja i daljeg širenja takmičenja, školske 2013/2014. godine Tesla Info Kup se realizuje kroz projekat "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika osnovnih škola iz oblasti računarstva i informatike". Prepoznavanje uloge i značaja našeg takmičenja od strane Ministarstva spoljnje u unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije je još jedan pokazatelj da zajedničkim snagama treba da doprinesemo realizaciji opštih ciljeva ovog takmičenja koji su izdvojeni kao nacionalni.

INFORMACIJA ZA NASTAVNIKE

Za nastavnike osnovnih i srednjih škola predviđeni su akreditovani Stručni skupovi - konferencije pod nazivom "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika" , koji će se realizovati u svim centrima održavanja okružnih takmičenja Tesla Info Kup.

Kragujevac - nedelja, 02.02.2014. u prostorijama Prve tehničke škole u Kragujevcu u terminu 10:00 do 16:00č.

Novi Sad - subota, 08.02.2014. u prostorijama Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu u terminu 10:00 do 16:00č.

Beograd - nedelja, 09.02.2014. u prostorijama Srednje tehničke PTT škole u Beogradu u terminu 10:00 do 16:00č.

Tokom stručnog skupa, pored ostalog, učesnici će se upoznati sa izmenama u metodama izvođenja takmičenja planiranim u cilju podizanja kvaliteta.

LINKOVI ZA PREUZIMANJE MATERIJALA

PRIJAVLJIVANJE ZA STRUČNI SKUP NA ADRESU Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.