Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Obaveštenje Organizacionog odbora Tesla Info Kup 2017

Tesla Info Kup je takmičenje iz informatike koje je prethodnih godina steklo reputaciju jednog od najatraktivnijih takmičenja u kalendaru takmičenja i smotri učenika osnovnih škola Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Svojom upornošću, kreativnošću i jakom voljom, organizatori i realizatori takmičenja su tokom niza godina činili ovo takmičenje zanimljivijim i inovativnijim, a odziv svih vas nam je davao podstrek i naznake da smo na pravom putu, što potvrđuje i cifra od blizu 3000 prijavljenih takmičara u prvoj fazi takmičenja.

Razne promene je takmičenje doživelo u tehničkom i organizacionom smislu: „SMS kviz“ je prerastao u „Android kviz“, uz školski, regionalni i republički, dodat je i opštinski nivo takmičenja. Timski duh koji se razvijao kroz takmičenje od samog početka, krasio je takmičenje i dao mu dozu autentičnosti. Dve godine u nizu Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija prepoznalo je ovo takmičenje kao veoma originalno i atraktivno i podržalo ga kroz projekat, što je organizatorima i takmičarima predstavljalo dodatni podstrek. Zbog svega ovoga, sa ponosom Tesla Info Kup možemo nazvatinašim „školskim brendom“.

Zbog svoje specifičnosti, ovo takmičenje zahteva poseban nivo organizacije i resursa. Smatramo da je organizacioni odbor svih ovih godina bio na visini zadatka. Pored zahvalnosti koju imamo prema svim partnerima u regionalnimi opštinskim centrima organizacije, kao i Pedagoškom društvu informatičara Srbije, najveći teret i dalje su nosili članovi organizacionog odbora TIK-a. Takođe, pored dobre volje, ogromnog entuzijazma i želje da „naš brend“ i dalje živi, ovakvo takmičenje zahteva i priličnu finansijsku podršku, što povremeno zna dodatno da optereti celu organizaciju .            

U želji da takmičenje zadrži nivo prepoznatljivog kvaliteta, uprava škole ETŠ „Nikola Tesla“ iz Niša, u dogovoru sa organizacionim odborom, odlučila je da ove godine takmičenje bude u nešto drugačijem formatu. Takmičenje nije prijavljeno da bude deo kalendara takmičenja i smotri srednjih škola.

Iako je i dalje zainteresovanost svih struktura prisutna, iako neprestano pristižu e-mail-ovi i pozivi, moramo da vas obavestimo da će ove godine takmičenje imati samo regionalni karakter na nivou niškog regiona.

Istovremeno ističemo želju da iz ovog „formata“ takmičenja naredne godine izađemo još spremiji, sa dozom dodatne energije, osveženim entuzijazmom i možda još nekim novim idejama. Sigurni smo da ćemo tako ponovo biti dobri domaćini svima vama iz cele Srbije i da će takmičenje bar zadržati nivo koji svi očekujete.