Vežbaonica

Pregled rezultata i statistika

statistics

Android kviz v1.7

  android

Pravilnik takmičenja

 

STEM Discovery Week 2018

 

 

Bilten takmičenja 2014

 

Bilten2014

Linkovi

ETS Tesla Nis

ETS Mihajlo Pupin

 Prva tehnicka Kragujevac

ST PTT Beograd

Besplatni onlajn kurs programiranja za početnike

“Razvoj algoritamskog razmišljanja kao osnove programiranja – ulog u budućnost”

training-banner2.png

Pedagoško društvo informatičara Srbije organizuje obuku iz programiranja pod nazivom “Razvoj algoritamskog razmišljanja kao osnove programiranja – ulog u budućnost”. Obuka obuhvata početne korake u učenju programiranja. Sadržaji obuhvaćeni kursom uglavnom odgovaraju sadržajima koji se izučavaju u početnim godinama učenja programiranja, bilo kroz informatiku u osnovnoj ili kroz odgovarajuće predmete u srednjim školama (linijske, razgranate i ciklične strukture, kao i osnovne tehnike rada sa nizovima).

Pored početnog rešavanja problema na algoritamskom novou, kurs predviđa i izradu Windows aplikacija kodiranjem u programskom jeziku Visual C#.

Obuka će se odvijati počev od polovine aprila. Na početku obuke biće organizovani jednodnevne radionice “uživo” tokom kojih će se polaznici upoznati sa organizacijom i korišćenjem platforme za učenje, kao i osnovnim opcijama razvojnog okruženja koje će se koristiti tokom obuke.

Planirano je izvođenje radionica u Novom Sadu, Beogradu, Kraljevu, Nišu i Leskovcu. Da bismo omogućili učešće u obuci i učenicima iz drugih gradova, radionice “uživo” će biti fakultativne. To znači da oni polaznici kojima usled troškova putovanja ili vremenskih okvira predviđene lokacije i termini ne odgovaraju, za nastavak obuke NEĆE biti uslovljeni prisustvom na radionici.

Tokom letnjeg raspusta, polaznici će imati mogućnost dovršavanja aktivnosti na kursu i izrade završnog projekta, a na samom početku naredne školske godine, biće proglašen i nagrađen koji rad po oceni komisije bude najoriginalniji po kriterijumima funkcionalnosti i dizajna biće nagrađen.

Program se sprovodi uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Uslovi

  • Kurs je namenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola
  • Učenicima 1. i 2. razreda srednjih škola bilo kog profila

Svima onima koji su već sada napravili izbor i žele da se po završetku školovanja bave poslovima u okviru IT industrije, kao i onima koji još uvek nisu sigurni, a smatraju da im osnovna obuka može pomoći u donošenju odluke.

Prijava

Broj mesta je ograničen. Prijave traju do 10.04.2017. ili do popune mesta. Možete se prijaviti popunjavanjem onlajn obrasca na LINKU

Kurs će se održavati na adresi http://eucenje.pdislab.org.rs/. Na stranicama sajta http://www.pdislab.org.rs ćete biti informisani o kursu, kao i o zanimljivostima i aktuelnim zbivanjima u oblasti IT-a. Za sva dodatna pitanja i potrebne informacije možete nas kontaktirati na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.