Blog članak koji je napisao Administrator sajta

Bilo kom na svetu

Tesla Info Kup 2014

Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ iz Niša kao idejni tvorac, u partnerstvu sa Pedagoškim društvom informatičara Srbije - Niš, a uz podršku Ministarstva spoljnje u unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije, organizator je Tesla Info Kupa, takmičenja namenjenog učenicima sedmog i osmog razreda osnovnih škola. Nezavidan status koji informatičko obrazovanje ima u osnovnim školama, a čija je posledica nezadovoljavajući stepen informatičkog obrazovanja po završetku osmog razreda, nametnuli su ideju organizacije jednog ovakvog takmičenja. Prvenstveni cilj takmičenja je popularizacija informacionih i komunikacionih tehnologija, razvijanje interesovanja i podsticanje motivacije učenika za izučavanjem ovih naučnih disciplina, kao i otkrivanje učenika sa posebnim sklonostima.

U cilju poboljšanja kvaliteta, unapređenja i daljeg širenja takmičenja, školske 2013/2014. godine Tesla Info Kup se realizuje kroz projekat "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika osnovnih škola iz oblasti računarstva i informatike". Prepoznavanje uloge i značaja našeg takmičenja od strane Ministarstva spoljnje u unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije je još jedan pokazatelj da zajedničkim snagama treba da doprinesemo realizaciji opštih ciljeva ovog takmičenja koji su izdvojeni kao nacionalni.

Informacija za nastavnike

Za nastavnike osnovnih i srednjih škola predviđeni su akreditovani Stručni skupovi - konferencije, koji će se realizovati u svim centrima održavanja okružnih takmičenja Tesla Info Kup.

22.12.2013. godine će se u prostorijama ETŠ Nikola Tesla u Nišu održati stručni skup "Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika" u terminu 14:00 do 20:00č.

Tokom stručnog skupa, pored ostalog, učesnici će se upoznati sa izmenama u metodama izvođenja takmičenja planiranim u cilju podizanja kvaliteta.

[ Izmenjeno: ponedeljak, 16. decembar 2013., 04:08 ]