Blog na nivou sajta: TIK vežbaonica

Slika Administrator sajta
napisao/la Administrator sajta - ponedeljak, 16. decembar 2013., 02:50
Bilo kom na svetu

Način realizacije takmičenja

U prvoj fazi takmičenja (školski nivo) cilj je da se što veći broj učenika uključi u takmičenje. Svaki učenik se takmiči za sebe izradom testa na Moodle sistemu za učenje. Stoga je na Moodle sistemu elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Niša postavljen kurs za vežbanje u okviru koga postoji forum za pitanja i predloge, kao  i test za vežbanje koji se formira slučajnim odabirom iz baze od nekoliko stotina raspoloživih pitanja. 

Ove godine su predviđena opštinska takmičenja kao druga faza Tesla Info Kupa 2015. Planirano je da se održi po četiri opštinska takmičenja u svakom od regiona. U toku su dogovori sa školama, budućim domaćinima opštinskih smotri. Na opštinskim smotrama će se takmičiti po 30 timova koji su se plasirali iz faze školskih kvalifikacija. 

U trećoj i četvrtoj fazi takmičenja (regionalni i republički nivo) učenici se takmiče u timovima. Tim čine dva učenika koji moraju biti iz iste škole. Jedan član tima učestvuje u takozvanom Moodle Info Testu:

  • Moodle Info Test je elektronski test tokom koga svaki učesnik dobija svoj set pitanja formiran sličajnim odabirom (određeni broj pitanja iz svake od četiri tematske kategorije pitanja) i ima na raspolaganju 45 minuta da pruži odgovore.

Drugi član tima se takmiči u disciplini Android Kviz. Android kviz će zameniti dosadašnji SMS kviz, što ujedno i predstavlja najveću promenu u načinu realizacije takmičenja u odnosu na prethodne godine održavanja.

  • Android kviz je klasično kviz takmičenje sa javnim pitanjima i odgovorima. Učenici koji učestvuju u kvizu će biti u mogućnosti da sa sajta organizatora preuzmu Android aplikaciju putem koje će slati odgovore na pitanja tokom kviza prostim pritiskom na taster sa rednim brojem izabranog odgovora.

Oba dela takmičenja imaju podjednaki udeo u ukupnom plasmanu. Način bodovanja detaljno je objašnjen u pravilniku takmičenja, a biće prezentovan i na stručnim skupovima koji će se održati u pripremnoj fazi takmičenja.

[ Izmenjeno: ponedeljak, 1. decembar 2014., 03:17 ]